Славия и Сливен завършиха при нулево равенство мача помежду си от 11-тия кръг на родната А група. На стадиона в столичния квартал „Овча Купел” „белите” пропуснаха да вкарат във вратата на Евгени Караманов и загубиха ценни две точки в битката си за евротурнирите.

Футболистите на Емил Велев бяха по-добрият отбор на терена, но не съумяха да материализират създадените положения.

През първата част Дани Пеев и Спас Георгиев бяха близо до попадение, а Диян Христов можеше да реализира за Сливен, но Стефано Кунчев се намеси много предвидливо.

В 54-та минута Николай Божов премина през четирима противникови футболисти, но реши да комбинира и така опасността бе предотвратена.

В 63-та минута „белите” имаха претенции за дузпа, след като играч на Сливен игра с гърди, но имаше протести за игра с ръка, като дори Емил Велев нахлу на терена.

Малко по-късно пък домакините претендираха за неотсъден гол, след като удар на Йордан Петков бе уловен от Караманов на голлинията, но според тях топката е била във вратата.

Най-чистото положение в мача бе в полза на Сливен. Влезлият като резерва Иван Коконов бе изведен абсолютно сам срещу Стефано Кунчев, но не може да отбележи и да донесе успеха на своя отбор.

Така двата отбора поделиха по една точка. „Белите” са на пето място с 19 точки, а Сливен е на 12-а позиция с 9.