Христо Стоичков опроверга информациите, че ще влиза в щаба на старши треньора на Барселона Пеп Гуардиола. Българинът даде интервю за вестник Ел Мундо и видимо се подразни на въпрос дали ще става дясна ръка на Гуардиола.

"Никога не съм казвал, че ще работя близо до Пеп, когото много уважавам. Вярно е, че сме говорили с президента да работя за клуба, но извън страната. Да работим съвместно извън страната, а не вътре. Как може някакъв журналист да пише нещо на базата "Някой си казал нещо". Но както винаги пишат глупости. Правят се мръсотии, за да може да се създава напрежение върху Пеп и президента", каза Христо Стоичков.

Българинът даде интервюто в Тел Авив, където пристигна вчера като почетен гост на израелския клуб Макаби Кабилио Яфо, основан през 1949 година от български евреи.

Стоичков добави, че Жозе Моуриньо е направил име в историята на световния футбол, макар че е старши треньор на големия съперник Реал Мадрид.

Българинът добави, че Барселона е фаворит за титлата в Испания.

"Реал и Валенсия са по-силни от предишни години. Има много фактори, от които зависи кой ще станен шампион, но не бива да говорим винаги за два отбора. Валенсия не съществува ли? Севиля не съществува ли?, коментира Стоичков.

По време на визитата си в Израел българинът посети Йерусалим и Мъртво море, след което взе участие в приятелска среща между ветерани на Макаби Яфо и формация от бивши израелски национали.

Стоичков напомни за славните си години, като вкара хубав гол с левия крак, а по-късно в типичния си стил протестира срещу съдийско отсъждане.