Парагвайската голова машина Оскар Кардосо е в полезрението на закъсалия английски гранд Ливърпул. Мениджърът на „червените” Рой Ходжсън ще се опита да привлече нападателя на Бенфика за партньор на Фернандо Торес, който все още не може да намери най-добрата си форма.

Според парагвайското издание Ultima Hora ръководството на Ливърпул е готово да се раздели с 25 млн. евро за 27-годишния Кардосо. Тази информация обаче е в противовес с изказването на собственика на „мърсисайдци” Джон Хенри, който преди няколко дни обяви, че Ливърпул ще набляга в привличането на млади таланти, вместо да хвърля луди пари за застаряващи футболисти.

Кардосо напомни за името си в четвъртфиналните битки от Лига Европа именно срещу Ливърпул, когато реализира цели три попадения, но в крайма сметка „червените” спечелиха с общ резултат 4:3.

Парагвайският национал направи запомнящ се сезон миналата година, когато успя да спечели голмайсторските призове, както в Португалия, така и в Лига Европа. За трите си години в тима на Бенфика, Кардосо има реализирани 81 гола в 135 двубоя, което прави средно по 0,7 попадения на мач.