„Мачът със Славия е второто ни поред домакинство, а е много трудно да се вземат два поредни мача пред собствена публика. Ние обаче сме амбицирани да вземем мача и да останем на върха в класирането”, заяви за Гонг главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов преди дербито с „белите” в неделя.

„Наистина нашият треньор изпитва трудности при окомплектоването на състава предвид наказанията и контузиите на наши футболисти. Сега е момента другите момчета да покажат защо са в Литекс. Предполагам, че и Любослав Пенев разчита на тях. Най-важното обаче е футболистите да покажат възможностите, заради които са привлечени в нашия клуб”, категоричен бе бившият национал на България.

„По принцип играем трудно срещу Славия. Това е традиция. Но чак да се притеснявам от това – не! Изключвам нашите футболисти да подценят мача, след победата над Левски. Те много добре знаят, че щом са в Литекс, трябва да излизат във всеки мач за победа”, каза още Стоилов.

„Футболистите трябва да се абстрахират от престрелките между ръководствата на Литекс и Славия. Не мисля, че те могат да предизвикат напрежение на терена. От тях се иска да покажат възможностите си и със футболни средства да покажат, че са по-добрият отбор от Славия. Както сме го правили в последните 15 години”, убеден бе главният мениджър на шампионите.

„Щом сме на първо място би трябвало да сме доволни от сезона до тук. Но като игра очаквам повече”, завърши един от босовете на Литекс.