Старши треньорът на Левски Ясен Петров призна превъзходството на Локомотив Пловдив при загубата с 1:2 на стадион „Георги Аспарухов”, което бе първо поражение на „сините” на собствения им стадион.

„Това е най-слабият ни мач. Отборът на Локомотив показа много добра игра и заслужено победи днес. Стояхме далеч от хората и изобщо им отстъпвахме по всички компоненти от играта. В градивен план не създадохме нищо стойностно и логично загубихме”, призна след загубата Ясен Петров.

„Не мога да кажа конкретна причина за представянето ни днес. Много футболисти отсъстваха от основния ни състав. Йовов и Александров се завърнаха след травми и не са в най-добрата си форма. Всичко това оказа своето влияние. Не мога да коментирам ситуациите с жълтите картони на Александър Александров. Трябва да се вдигнем за следващия мач и да покажем друго лице срещу Лил”, каза още наставникът на Левски.

"Много от опитните ни футболисти не играят на непознатото ниво. Това беше първия мач, в който поехме риска да ги вкараме в игра. Общо взето имам доста проблеми, но това не оправдава лошата игра от днес. Това бе добра възможност за хората, които играят по-малко да излязат и да покажат, че заслужават мястото си в нещо."

"Ще направим добър анализ, но времето ни притиска. Знаете, че ни предстои мач с Лил. Трябва да работим в движение, трябва да покажем, че сме мъже. Правим всичко, което ни е по силите."

"Имаме постове, на които нямаме дубльори. Каквото и да си говорим, трябва по най-бързия начин да си решаваме проблемите. Това ще са хората, които ще излязат в Левски. Нямам възможност какво да градим, веднага трябва да възстановяваме и идва другия мач. Това ще са хората."

"Отстъпвахме във всички компоненти на Локомотив. Нормално е тези неща да ме притесняват. Надявам се, че срещу Лил да не играем така както днес. Убедени сме, че футболистите също не искат да се представят по подобен начин в четвъртък. Знаем къде са ни проблемите, но няма да се оправдаваме. Гледаме напред."

"Допускаме много грешки отзад и продължаваме да ги допускаме. Това в един момент тежи. Офанзивно също не бяхме добре днес. Комплексно не стояхме добре на терена. Мисля, че Акалски днес се справи", коментира Ясен Петров на пресконференцията след мача.