Левски няма нищо общо със себе си от преди няколко седмици. Онзи атрактивен и изключително вълнуващ отбор не приличаше на нищо срещу Локомотив Пловдив. „Сините” показаха, че нещо не е наред в няколко момента от сезона, но със „смърфовете” бяха катастрофа.

Това е първият наистина тежък момент за Ясен Петров на „Герена”. Сега му трябва характер, за да не задълбае. Треньорите на този отбор са длъжни да го имат в изобилие.

В следващите няколко срещи ще стане ясно, дали Левски е сбъркал маратона (дългия футболен сезон) със спринтовото бягане на сто метра?

В момента „сините” почват да повтарят ЦСКА при Любо Пенев. Блестящо начало, което бе гарнирано със сериозен успех в Европа. „Армейците” също почнаха със сравнително позитивен резултат в групите на Лига Европа, като направиха хикс у дома с Фулъм, но после обърнаха каруцата. След десетия кръг „червените” почнаха да редят провали и в шампионата. Има прилика, но има доста мачове, за да покажат в Левски, че тя е съвсем лека.

Няколко неща дразнят в показваното от Левски. Най-досадни са еднаквите грешки, които отборът допуска. Георги Иванов спомена, че едни и същи играят и са уморени. Това е факт, но проблемът си е на спортно-техническото ръководство. Защо не дават шанс и на други в подходящи двубои? Най-вероятно, защото нямат качества. Ами като нямат качества, което не е много сигурно, защо не взеха по-добри от тях?

Няма никакво съмнение, че Левски не е добре балансиран състав. На „Герена” имат един ляв бек. Тоест, Веско Минев трябва да спи спокойно, а това е много лошо. На практика, той може да си позволи абсолютно всичко, защото се явява незаменим. Това в голям отбор е недопустимо.

Реално двамата централни бранители са най-твърдите титуляри. Играят слабо, но няма други. Не е зле Ясен Петров да се замисли и да прати в сърцето на защитата Сержиньо Грийн. Холандецът е играл на този пост, а и си личи, че не му върви много в градежа на атаките. Просто не му е силното място.

Гара Дембеле го налегнала звездоманията. Така каза Гонзо. Е, как да не го налегне. Човекът покъса мрежите. В редките случаи, когато играе слабо, не го сменят. Французинът може да маха гащи из терена колкото си поиска. Най-много да влезе Иса, но Гарата няма да излезе. Ще си пречат двамата.

От няколко мача Жоазиньо не е преминал един съперник. За награда играе по 90 минути. Защо ли? Защото няма кой да го смени. Това обикновено се случва с Дани Младенов, но голяма файда не се вижда.

Ето това е липсата на опции. Когато играеш в четвъртък и неделя ти трябват много възможности и разнообразие.

Левски стана лесно разгадаем и от това започна да куца и офанзивната игра на „сините”. В три мача тимът на Ясен Петров е вкарал само два пъти.

Боят в Ловеч пък изяде главата на „сините” срещу Локомотив Пловдив. Играчите явно са изнервени. Това се отразява на футбола им. Изглежда на Левски му трябват купони. Да сте чули нещо за Гарата и неговия нощен живот? Тишина на дискотечния фронт. В началото на сезона „сините” обикаляха заведенията след гръмките победи. Трябват им партита. Да си спретнат един служебен банкет, за да не си говорят пред медиите. Къде и кога, те да си решат, но да отидат всички под строй. Всъщност най-добрият вариант е да я свършат тази работа в четвъртък. По възможност с повод!