Нападателят на Манчестър Юнайтед и английски национал Уейн Рууни ще бъде готов да се завърне в игра най-рано през декември, съобщи мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън.

Рууни страда от контузия в глезена, която получи на тренировка преди десетина дни.

Първоначалните прогнози бяха, че нападателят ще бъде готов за игра към средата на ноември, но възстановяването му ще бъде по-бавно от очакваното.

"Лечението на контузията на Рууни ще отнеме повече време. Очаквам той да се завърне на терена след около пет седмици", коментира Фъргюсън.

"Не искаме да рискуваме и той няма да играе докато не е физически готов на 100 процента. Няма да повтаряме грешката с Райън Гигс, който се лекуваше няколко седмици, но влезе в игра не напълно готов и след 25 минути травмата му се възобнови", допълни шотландецът.

Заради травмата Рууни със сигурност ще пропусне следващите осем мача на Манчестър Юнайтед във всички състезания, както и контролата на Англия срещу Франция на "Уембли".

На "Олд Трафорд" очакват Рууни на терена най-рано за мача от Висшата лига срещу Блякпул на 4 декември или за гостуването на Валенсия от Шампионската лига три дни по-късно.