Отборът Бизони триумфира с Купата на България по бейзбол, след като във финала победи с 11:5 тима на Блус.Срещата се игра на стадион "Диана" в квартал "Дианабад" и с нейния край бе закрит сезона.

Преди финала пък от федерацията по софтбол и тази по бейзбол наградиха шампионите в различните възрасти пред сериозно количество публика, която се бе събрала на стадиона, използвайки хубавото време.

Още в началото на двубоя стана ясно, че Бизони трудно ще допусне загуба, предвид това, че е и актуален шампион на България, припомня БГНЕС. В крайна сметка така и стана - благоевградският тим стигна до успеха с 11:5. След това на Бизони не им остана нищо друго, освен да вдигнат новата спечелена купа.

Президентът на федерацията по бейзбол Ясен Неделчев заяви, че финансова помощ от страна на Министерството на физическото възпитание и спорта почти няма, но въпреки това няма място за оплакване.

"Бейзболът си остава много екзотичен спорт в България", заяви той. "В моя град (Благоевград, бел.ред.) обаче мога да кажа, че е един от най-популярните спортове. Има начин да си намериш мястото в българския спорт. Финансираме се сами, но не се оплаквам", продължи той.

"При децата изоставаме само от наистина утвърдените нации. Това показва, че вървим в правилната посока. Трябва да убедим министерството, че гоним и резултати. Не са много отборните спортове в България, които имат успехи в първата осмица на Европа. Ясно е, че държавата няма пари, но каквото дойде е добре дошло. Този спорт има своето място", завърши Неделчев.