Много от футболистите на Манчестър Сити искат мениджъра Роберто Манчини да бъде уволнен, разкрива „Сън”.

Звездите на „гражданите” смятат, че клубът няма никакъв шанс за титлата под ръководството на своя италиански мениджър. Те дори обсъждали в съблекалнята, кога Манчини ще бъде уволнен.

Сити записа шокираща загуба с 1:2 от Уулвърхемптън през уикенда и вече са четвърти, на 8 точки зад лидера Челси. Върхът пък бе сериозният спор по време на мача между Емануел Адебайор и Венсан Компани.

Източник, близък до отбора, разкрива: „Почти няма играч в съблекалнята, който да има време за Манчини. Пълна бъркотия е. Има моменти, в които той опитва да бъде остър, но никой не си взима бележка. Отборният дух се разпада, защото няма респект към мениджъра и някои играчи дори се чудят, кога той ще си отиде. Те не знаят, кого искат, просто искат Манчини аут”.

Друг източник пък продължава. „Играчите не харесват неговия конфронтиращ стил. Освен това те са объркани от неговата тактичка – напримера, те не могат да разберат защо пусна в игра защитника Пабло Сабалета на мястото на Емануел Адебайор, вместо нападателя Жо срещу Уулвс”.

Изданието разкрива, че Яя Туре и Джеймс Милнър също са се сдърпали след загуба с 0:3 от Арсенал миналия уикенд.

Агентът на Туре Димитри Селик призна, че неговият клиент е нервиран от липсата на манталитет в Сити. „Яя мисли, че има някои играчи, може би най-вече тези, които са били там дълго време, които мислят, че четвъртото място вече е голяма позиция, която е достатъчно добра да „не се губи”, вместо винаги да се печели”.