Бившата номер едно в света Ана Иванович се раздели с треньора си Хайнц Гунтхард, след като проведе неособено успешен сезон.

Шампионката от "Ролан Гарос" през 2008 година пропадна до номер 65 в света през юли, след като започна да работи с Гунтхард през февруари. Тя обаче успя да прекрати "сушата си" от две години без титла, след като спечели Линц Оупън миналия месец. Това й помогна да се върне до номер 24 в световната ранглиста и сръбкинята смята, че е време за ново начало, тъй като й трябва повече внимание. Гунтхард комбинираше ролята си на треньор с тази на телевизионен коментантор.

"Много съм благодарна на Хайнц за цялата му работа и затова, че сподели опита си с мен. Имахме добри успехи заедно и със сигурност подобрихме играта ми. На мен обаче ми трябва треньор, който да ме придружава на всички турнири и тренировъчни периоди. Хайнц има семейство и други задължения и не е способен да ми даде тази отдаденост, която търся", сподели Иванович. "Наистина бе приятно да работя с Ана. Тя има много талант и мисля, че здравата ни работа започва да се изплаща. Пожелавам й всичко най-добро и ще я подкрепям", добави Гунтхард.