Футболистът на Еркулес Ройстън Дренте се отърва само с глоба, след като бе хванат от полицията да шофира със 160 км/ч, и да минава на червено през шест светофара. Това се случило миналия четвъртък, когато Дренте летял по улиците на Аликанте в своето Ауди Q7, в 4.20 сутринта, пише alicanteactualidad.es.

По-любопитното е, как полузащитникът се е измъкнал от ситуацията. В полицейския доклад е записано, че Дренте е бързал, защото е карал много болен човек. В действителност обаче властите разкриват пред същото интернет издание, че спътникът на футболиста въобще не е изглеждал в много тежко състояние, но бил очевидно пиян.

Самият Дренте се държал доста арогантно, като обявил, че няма значение каква глоба ще му тресне полицията, тъй като може да си позволи всичко. Допълнително, холандецът наричал с обидни епитети полицаите и заплашвал да се оплаче на по-висша инстанция. Затова представителите на реда заплашили футболиста с арест и затвор, което малко успокоило страстите, и в крайна сметка той бил само глобен.

Пред агенция EFE, Дренте разкрил, че е извикал линейка в доба на приятеля си, но след като тя не пристигнала, решил да го качи на колата и да го кара към болницата. Той твърди, че знае, че е карал бързо, но не е видял, че е натиснал газта до 160 км/ч.

„Просто бях много нервен и се притеснявах за приятеля си. Наистина съжалявам,” разкаял се вече в болницата Дренте. Неговият тест за алкохол бил негативен.