ЦСКА дочака звездния си миг и взе първа победа в Лига Европа. „Червените” се поздравиха с успех като гост на Рапид Виена с 2:1, след като отбелязаха и първи попадения в турнира този сезон. Двама футболисти, които от край време носят „армейците” на плещите си – Тодор Янчев и Маркиньос – бяха точни за ЦСКА, а единственият гол за Рапид падна от дузпа.

С успеха „червените” си върнаха за загубата с 0:2 в София преди две седмици. Въпреки успеха, българският тим остана последен в група L, заедно с Рапид, като и двата състава имат по три точки. Порто има 10 точки, а Бешикташ е със седем.

 

Здрава битка и две греди видя пълният стадион „Ернст Хапел” пред първото полувреме на мача между Рапид и ЦСКА. Още в първата минута Салихи нацели гредата над Мболи, а в 17-та Александър Тонев удари сглобката над Хейдл.

 

„Армейците” започнаха добре второто полувреме, и само след пет минути игра капитанът на тима Тодор Янчев хвърли в екстаз всички „червени” фенове. Янчев се разписа с далечен удар от 23 метра в 50-та минута.

 

Само шест по-късно обаче реферът от Уелс Саймън Лий Еванс отсъди дузпа за домакините, когато Джузепе Акуаро задържа за врата Пехливан. Салихи бе точен от бялата точка и изравни в 56-та минута.

 

ЦСКА обаче не се отказа, и продължи да играе добър футбол и да се бори за всяка топка, и в 64-та минута голмайсторът на тима в последно време – Маркиньос – отново успя да отбележи. Страхотен пас на Тонев изведе бразилеца очи в очи с вратаря на домакините, Маркиньос надбяга Зонлайтнер, и прехвърли Хейдл, за да реализира втори гол за ЦСКА.

 

Петер Пакулт веднага реагира, като направи две бързи смени, и Рапид логично настъпи газта, но ЦСКА се отбраняваше разумно, а и късметът покриваше за първи път този сезон българския тим. Младият наставник на „червените” Милан Радуканов използва отлично смените си, и до края на двубоя ги разпредели така, че да убие скоростта на Рапид при всеки опит за тотален натиск на австрийците.

 

Въпреки петте минути продължение, ЦСКА устиска до края, и така си тръгна от Виена с три точки – първи в Лига Европа този сезон.

 

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg