Въпреки равенството на Левски с Лил (2:2) в четвъртия кръг от групите на Лига Европа, „сините” имат реален шанс да се класират за следващия етап на турнира.

Първият, и най-добър вариант за феновете на Левски, биха били две победи на тима, съответно срещу Гент и Спортинг Лисабон.

Вторият, е свързан с успех срещу Гент и равенство с португалците. В този случай Левски продължава напред, но ако Лил не спечели повече от две точки в оставащите си мачове срещу Гент и Спортинг.

Следващият, трети вариант, при който „сините” могат да продължат е чрез победа над Гент и загуба от Спортинг Лисабон, но като условие ще бъде, Лил да не спечели повече от точка в следващите си две срещи от груповата фаза на Лига Европа.

Ако Левски направи равен с Гент и след това победи португалския си съперник, също може да се класира, но ако Лил спечели две или по-малко от две точки в последните си две срещи.

Момчетата на Ясен Петров ще отпаднат от Лига Европа, при положение, че Левски постигне две равенства, ако направи равенство с Гент и загуби от Спортинг, ако загуби от Гент и победи Спортинг. Последните два варианта на отпадане са: две загуби или загуба от Гент и равенство със Спортинг Лисабон.

Темата можете да коментирате във форума на Гонг.

--

Новините за Левски в Лига Европа достигат до вас със съдействието на bwin!

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg