Българският национал Мартин Петров се завърна по впечатляващ начин в игра за Болтън при домакинската победа с 4:2 над Тотнъм в първия мач от 11-я кръг на Премиършип. Крилото се появи на терена в 82-та минута и в заключителните секунди успя да реализира гол. Българинът, който имаше контузия, се завърна в групата на Уондърърс, но на неговото място по левия фланг като титуляр започна Матю Тейлър. За сметка на това, след влизането си в игра, той успя да покаже, че заслужава мястото си в този отбор.

Болтън поведе още в 31-та минута. След грешка в центъра на отбраната на „шпорите” Кевин Дейвис спокойно реализира след удар от линията на наказателното поле.

Двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат, а след почивката Болтън продължи доминацията.

В 56-та минута Стейсон бе точен за 2:0 отново от границата на наказателното поле, като защитата на гостите отново се пропука сериозно. Двайсет минути по-късно отново Кевин Дейвис бе точен, но този път след удар от бялата точка, след като реферът отсъди дузпа.

Това бе и моментът, който съживи Тотнъм, върнал два гола в оставащите минути на мача. В 79-та Алън Хътън направи самостоятелен пробив, след като реализира с удар в далечния ъгъл. В 87-та минута влезлият като резерва след почивката Роман Павлюченко намали още резултата на 2:3.

В самия край на мача, когато „шпорите” се надяваха да стигнат поне до една точка от този мач, Мартин Петров каза последната си дума с гол в продължението. Българинът надбяга защитата на съперника, излезе очи в очи с вратаря на Тотнъм и не сгреши, за крайния успех.

След спечелените три точки Болтън изпревари Тотнъм и заема 5-о място с 15 точки, колкото имат и „шпорите”, които са на 6-а позиция преди изиграването на останалите срещи от 11-я кръг.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.