Старши треньорът на Ривър Плейт Анхел Капа напусна поста си, след като в седем мача и близо месец грандът не успя да запише успех. През уикенда тимът загуби и от новака в аржентинския елит Ол Бойс, което преля чашата. Капа поставя ръководството в много тежка ситуация, тъй като отборът остана без треньор само седмица преди Суперкласико-то срещу Бока Хуниорс на 16 ноември.

След 13 кръга Ривър е на 11-та позиция с 18 точки, 12 по-малко от лидера Естудиантес, но пък с една повече от вечния враг Бока.

Капа е третият треньор, който напуска поста в Ривър в последната около една година. Той пое позицията от Леонардо Астрада през април, а той самият бе заменил Нестор Горосито миналия октомври.

В краткосрочен план треньор на Ривър Плейт ще бъде наставникът на младежката формация Хуан Хосе Лопес. Като фаворити за постоянен заместник на Капа се очертават Америко Гайего и Марсело Биелса.

Любопитното е, че старши треньорът на Бока Хуниорс Клаудио Борги също е пред уволнение, преди големия мач с Ривър. Бока загуби в събота от Архентинос Хуниорс и също е в долната половина на таблицата.