Баскетболистите на Левски отпътуваха рано тази сутрин за Сърбия, където утре вечер гостуват на местния ОКК Белград в третия кръг на Балканската лига. „Сините” имат две победи от изиграните си два мача, след като надделяха над Улцин с 81:58 точки и Брод-Светлост с 94:60 точки като домакини в зала „Универсиада”. Съставът, воден от старши треньора Константин Папазов, ще гони победата като гост на сърбите, които са основните съперници на българския вицешампион за първото място в група А.

Левски има да си връща на сърбите и за поражението след продължение преди година също в мач от Балканската лига, когато двата отбора отново бяха в една група. На 11-ти ноември 2009-та година носителите на Купата на България загубиха със 100:103 точки. Тогава най-резултатен бе американецът Доналд Коул, който отбеляза 28 точки. За ОКК Белград пък най-полезен бе влезлият като резерва Никола Лепойевич, който завърши с 28 точки, а Драган Крушчич вкара 24. В края на януари тази година Левски все пак взе реванш в София, побеждавайки с 92:84 точки състава, воден от наставника Марко Ицелич.

ОКК Белград има един успех до момента, след като в мача на откриването на БИБЛ победи Брод-Светлост като гост. Двубоят срещу Левски ще се играе в сряда от 19 часа българско време в зала „Пионир” в Белград, а другият мач от тази група А е довечера между Брод-Светлост и Жрински Мостар. Съперникът на Левски може да се похвали с доста качествени играчи, чиято обща средна възраст е 23 години, като в срещата с Брод-Светлост най-резултатен бе бившият играч на ЛукОйл Академик Славко Стефанович, който вкара 26 точки.

Третият кръг на Балканската лига противопоставя в другата група Б българските участници Балкан и Рилски спортист. Тимът от Ботевград ще приеме Рилецо в сряда вечер от 18 часа в спортния комплекс в Правец. Също на 10-ти ноември е и срещата Фени Индустри- Муреш.