Реал Мадрид забрави за кошмара си от миналата година Алкоркон и победи с разгромното 5:1 като домакин на своя стадион „Сантиаго Бернабеу” Реал Мурсия в мач от 1/16-финалите за купата на Краля на Испания. По този начин „белия балет” се класира за осминафиналите на турнира, след като първия мач завърши 0:0.

Моуриньо даде малка почивка на Кристиано Роналдо и Чаби Алонсо, които влязоха в игра през второто полувреме.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 4-та минута с попадение на Естебан Гранеро.

В 39-та минута съдията Ромеро изгони с червен картон старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, който догледа мача от трибуните.

Реал Мадрид отбеляза втори гол в 44-та минута, когато се разписа Игуаин, но Серхио Рамос бе в положение на засада, а влияеше на играта, тъй като пречеше на вратаря на Мурсия Ернандес.

През второто полувреме домакините направиха куп пропуски и резултатът 2:0 се задържа до 75-та минута, когато появилия се като резерва Кристиано Роналдо се разписа.

Реал Мадрид остана с човек по-малко на терена в 80-та минута, когато Арбелоа бе изгонен с втори жълт картон.

В 82-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Чаби Алонсо игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид. Наказателният удар бе реализиран от Педро.

Реал Мадрид също получи право да изпълни дузпа в 85-та минута, когато Ди Мария бе съборен в наказателното поле на Мурсия от Хустито и съдията посочи бялата точка. Бензема бе точен за 4:1.

Чаби Алонсо оформи крайния резултата в срещата в 89-та минута.

Бетис поднесе една от изненадите в турнира, след като победи с 2:1 при гостуването си Реал Сарагоса и по този начин отборът от Севиля продължава напред за купата на Краля, след като първия мач завърши с победа за арагонци с 1:0, но „андалусийци” се класират за осминафиналите заради повечето вкарани голове на чужд терен.