Отборът от трета холандска дивизия Ахил 29 се класира на осминафинал за Купата на Холандия, след като победи с 5:3 елитния Хераклес.

Ахил, който дори не е лидер в Топкласе, нанесе трето поредно поражение на Хераклес, и се присъедини към куп грандове на Холандия.

Дългас и Евертон изведоха гостите от елита напред с два гола в първия половин час от двубоя, но Тим Верховен върна от дузпа едно попадение преди почивката, а Иво Ригтер изравни веднага след подновяването на играта. Дъглас пак се разписа в 51-та минута, за да поведе отново Херкулес, но това бе за последно в мача. Две попадения на Франк Хол и нов гол от дузпа, реализирана от Верховен, донесоха заслужената победа на Ахил.

Без никакви драми, Аякс победи с 3:0 втородивизионния Веендам и също се класира напред в турнира. Мидо, Луис Суарес и Кристиан Ериксен бяха точни, като и трите гола паднаха в последната третина от двубоя.

Най-тежко бе на Грьонинген и АДО Деен Хааг, които решиха спора помежду си с дузпи. В редовното време мачът приключи 1:1, и след нулеви продължения, Грьонинген успя да се наложи с 5:4.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.