Интер готви оферта за полузащитника на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер, информират медиите в Италия. Според „Gazzetta dello Sport” президентът на италианския шампион Масимо Морати е готов да извади 30 милиона евро за немския национал.

Бъдещето на 26-годишния играч е плод на спекулации в последните няколко седмици. От Байерн се опитват да продължат договора му, като от немския клуб се надяват, че успеят да постигнат целта си в най-скоро време.

„Няма да бъдем дребнави в преговорите, тъй като знаем колко важен е Бастиан за нас”, коментира президентът на Байерн Ули Хьонес преди време.

Според слуховете в Германия, от Байерн са готови да предложат на Швайнщайгер нов договор, който ще му носи по 10 милиона евро на година. Очаква се преговорите между баварците и Швайни да започнат след контролата между Германия и Швеция тази вечер.

В също време, самият футболист не бе категоричен в коментара си относно бъдещето: „Единственото, което знам, е че имам контракт с Байерн до 2012 година. Това означава, че оставам в клуба поне до лятото на 2012.”