Младежи може да заменят отбора на Левски в хокейното първенство на България, научи Гонг. Това е вариантът, който обмислят родната федерация, след като сините обявиха, че нямат играчи и финанси. Левски загуби служебно от ЦСКА с 0:5 след като не се яви за вечното дерби от първия кръг на шампионата снощи в Зимния дворец.

Президентът на федерацията ни по хокей на лед Красимир Кръстев обяви пред Гонг, че се дава срок на Левски до 23 ноември да обявят дали ще сформират отбор за първенството. При отрицателен отговор вероятно ще се сформира тим от двете формации на младежкия национален отбор, който да замени сините като трети участник в шампионата заедно с ЦСКА и шампиона Славия.

„Левски ни изпратиха писмо, че се отказват от участие в първенството заради липса на финанси. Федерацията им предложили след това да поеме разходите по леда и домакинството първо за дербито с ЦСКА, но отговорът на сините бе, че тимът пък няма толкова състезатели - 15 плюс двама. От федерацията последва предложение към сините да положат усилия към детско-юношеската школа, но не може изцяло да финансира съществуването им. Съвещание за обсъждане на темата ще има другия месец. До тогава първенството продължава с ЦСКА и Славия. На Левски е изпратено ново писмо със срок до 23-ти ноември да заявят дали ще продължат. При липса на отговор или отрицателен такъв може да се сформира от двете формации на младежкия национален отбор трети тим участник в шампионата!” каза Кръстев.