Съперникът на Левски в Лига Европа Спортинг повтори противника на ЦСКА в същия турнир Порто, и също записа минимална победа с 1:0 в своя мач от 1/16-финалите за Купата на Португалия. Лисабонският гранд се наложи над Пасош де Ферейра и се класира за осминафинал.

Пауло Сержо даде почивка на някои свои титуляри, но като цяло пусна в игра силен състав, и заложи на нападение Лиедсон – Елдер Пощига, достатъчно да стресне всеки съперник.

Яник Джало реализира единствения гол в двубоя в даденото от рефера продължение на първото полувреме, когато бе оставен без опека, пробяга доста терен сам, и след като финтира защитник на границата на наказателното поле, стреля точно във вратата.

Пасош де Ферейра трудно намираше път до пеналта на Спортинг, и продължава да изживява мини-криза. Това е четвърта поредна загуба за отбора, който се смъкна и в класирането в първенството, а сега и отпада за Купата.

Следващата седмица, на 27 ноември, е и голямото дерби между Спортинг и Порто. Спортинг гостува на Левски в София на 16 декември.

Съставът на Спортинг: Руи Патрисио, Жоао Перейра, Карисо, Полга, Евалдо, Педро Мендеш, Андре Сантош, Валдес (Солейро 93`), Яник Джало (Вукчевич 61`), Елдер Пощига, Лиедсон (Саломао 80`).