След 12 часа път шампионите от Лукойл Академик вече се настаниха в хотел „Дорпат” в центъра на Тарту. Градът ги посрещна с минусови температури и много хора по улиците с ушанки на главите им. След лека закуска баскетболистите отиват на тренировка.

„Студентите” тръгнаха за първото си гостуване в турнира Еврочалъндж сутринта в 6 часа от Правец. Те стигнаха на летище „София”, откъдето излетяха за Чехия. След полет от час и 35 минути отборът кацна с полет на чешките авиолинии в Прага 10.10 часа българско време.

Известната като „слънчева и златна” чешка столица посрещна българите мрачна и дъждовна. Температурата от 7 градуса не развълнува „студентите”, защото те останаха на летището да изчакат двучасовия престой преди да отлетят в 12.20 часа българско време за столицата на Естония Талин.

Българският баскетболен шампион Лукойл Академик пътува в пълен състав за срещата с шампиона на Естония - Тарту Рок, от турнира Еврочалъндж. Очаква се Лукойл Академик да пристигне в естонската столица в 14.20 часа. Разстоянието от 190 километра от Талин до Тарту "студентите" ще преодолеят с предоставен от домакините автобус.

Първата тренировка на водените от Йовица Арсич баскетболисти ще бъде в понеделник от 19.30 до 21.00 часа. Във вторник сутрин "студентите" ще се подготвят от 11.30 до 12.30 часа.

Залата на домакините се намира в университетския комплекс, чието име носи и отборът домакин. Капацитетът на спортното съоръжение е 4000 души.

Естонският шампион Тарту ще срещне българския шампион във вторник от 19.00 часа.

По сведение от Уикипедия Та̀рту е град в Източна Естония, втори по големина в страната след столицата Талин. Главен административен център на едноименната област Тарту. За разлика от Талин, днешната политическа и финансова столица на Естония, Тарту често е определян като нейния интелектуален и културен център, най-вече заради най-стария и уважаван университет в страната. Градът е разположен на река Емайъги и има население 101965души към 1 януари 2007 г.

Естония е с площ около 45000 кв.км. Населението при преброяването през 2007-а година е около 1300000 жители, а столицата Талин наброява около 450000 жители.

Очаквайте в сайта Gong.bg подробности около пътуването на Лукойл, тренировката тази вечер в залата в Тарту и всичко преди, по време и след мача с Тарту Рок.