Детската програма на баскетболен клуб Левски, която стартира точно преди една година, стъпва на по-широка основа. Това обяви ръководителят й Ивайло Равуцов. От тази учебна година децата от първи до четвърти клас, които тренират баскетбол, вече ще стават членове на клуба.

„Членският внос, с който младите баскетболисти участват е символичен, но по този начин ние ги приобщаваме към Левски. Те имат право на двуразови тренировки, на екипировка, на участие в турнири. Членската карта им осигурява безплатен вход за мачовете на елитните ни женски и мъжки отбори, но най-важното е, че стават част от клуба”, коментира Равуцов.

Миналата година програмата набра бързо скорост. В нея, както и в лятното турне на Левски, участваха над 500 деца. „Стъпихме на широка основа и вече знаем, как да работим. Това беше безценен опит за нас”, каза още Равуцов и добави: „Разликата е, че сега в тренировъчния процес ще участват тези, които наистина имат желание да тренират.”

Всички млади баскетболисти от програмата на Левски попадат в полезрението на треньорите. Целта на програмата, която има не на последно място и силен социален характер, е да създаде широка основа и да инвестира в бъдещите таланти на клуба.