Отборът на Тотнъм постигна много важен успех над Ливърпул в дербито на кръга във Висшата лига. Двубоят на стадион “Уайт Харт Лейн”, приключи при резултат 2:1 в полза на “шпорите”, като победният гол за домакините дойде в продължението на срещата.

Отборът на гостите от Ливърпул показа много силна игра, но многото пропуски пред вратата на Еурелио Гомеш лишиха тима на Рой Ходжсън поне от точката. “Червените” поведоха в резултата след попадение на централния бранител Мартин Шкъртел, който бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле. Голът за мърсисайдци дойде три минути преди края на първото полувреме.

През втората част домакините се опитаха да упражнят натиск, който доведе до дузпа за Тотнъм. След изпълнение на пряк свободен удар, Давид Нгог игра с ръце на границата на наказателното поле, а главният арбитър на срещата посочи бялата точка. Зад топката застана Джърмейн Дефоу, който обаче не успя да се разпише, пращаийки топката в аут. Изравняването за Тотнъм обаче дойде в 66-ата минута, когато по ирония на съдбата, Шкъртел си отбеляза автогол. След пробив на Лука Модрич по лявото крило, хърватинът центрира, а словашкият бранител на “червените” засече топката в собствената си врата.

Всичко бе решено в даденото петминутно продължени, когато Аарън Ленън се измъкна от отбраната на Ливърпул и останал сам срещу Рейна не срещна трудности да го преодолее.

С тази победа Тотнъм се изкачи на пето място в класирането, а Ливърпул вече е десети.