Нажежените до червено страсти на „Ноу Камп” не подминаха никого от лагера на Барселона или Реал Мадрид, въпреки категоричния резултат от Ел Класико – 5:0. Още в 30-та минута нервите на Кристиано Роналдо не издържаха, и португалецът реагира остро на опита на старши треньора на домакините Хосеп Гуардиола да си играе с него.

Гуардиола хвърли настрани една топка, към която Роналдо отиваше, за да изпълни тъч, и футболистът бутна противниковия треньор. Това подкладе огън на терена, и стражът на Барса Виктор Валдес дори напусна вратата си, за да търси саморазправа с Роналдо.

След кратко спречкване между страните, Роналдо и Валдес си тръгнаха на двете страни с жълти картони, но малко по-късно имаха и ново съприкосновение. В 40-та минута Роналдо претендираше за дузпа, когато Валдес го препъна в пеналта, но реферът остави играта да продължи.

Все пак нещата стигнаха точката си на кипене в 90-та минута, когато Серхио Рамос влезе в краката на Лео Меси и бе изгонен. Преди да напусне терена обаче, Рамос и доста други футболисти на двата състава се събраха край централната линия, за да разменят „ласки” и шамари.