Още ден остава от гласуването в 53-та анкета за Спортист на годината на България. Спортните журналисти могат да дадат своя вот за най-успешните родни спортисти до 18 часа в сряда, 1-ви декември в официалния сайт - http://www.athlete.nove.bg/. Гласуването започна на 15-ти ноември, като в края на годината традиционно ще бъдат определени 10-те най-добри спортисти на България за 2010-та година, отбор на годината и спортист номер 1 с увреждания.

Процедурата за регистрация и гласуване е олекотена в сравнение с миналата година за удобство на гласуващите и спортните журналисти могат за не повече от десетина минути да дадат официално своята оценка за труда и постиженията на родните спортисти през изминалите 12 месеца. Взети са необходимите мерки за защита на вота и за предотвратяване на евентуални опити за неправомерно участие.

На официалната пресконференция, която ще се проведе в средата на месец декември ще бъдат обявени 10-те номинирани спортисти, 5-те номинирани отбора и 5-те номинирани в категорията „спортист с увреждания”.

Анкетата „Спортист на годината на България“ се организира от Нове АД Холдинг, както и церемонията по награждаването на отличените, която по традиция ще се проведе в навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа.