Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола предупреди, че на еуфорията след разгрома над Реал Мадрид в понеделник, трябва вече да се сложи край. Специалистът е разговарял със своите играчи днес, и им е обяснил, че вече приоритет е следващия мач.

„Сега Реал Мадрид е два пъти по-опасен,” заяви Пеп Гуардиола. „Двубоят с Осасуна обаче ще е тест за Барса и за представянето ни през цялата година. В Памплона се играе много трудно и не бива да забравяме кои сме, трябва да поддържаме ритъма. До Коледа имаме още четири мача, които са много важни.”

Гуардиола отказа да продължи и хвалбите, че Барселона е най-добрият отбор в света за всички времена. „Само времето ще покаже такова нещо,” умерено се изказа той. „Мачът с Реал обаче е невъзможно да се повтори.”

„Сега Реал Мадрид е още по-опасен, отколкото бе преди да дойде на „Ноу Камп”. Винаги, когато излизат на терена, са опасни. Показвали са го и преди,” предупреди пак Гуардиола.

Той донякъде оправда и спречкването с Кристиано Роналдо край тъч линията по време на дербито. „Цял месец всички говореха за този мач, имаше истерия, и тя се отрази и на играчите. Все пак играхме един срещу друг двата най-добри отбора,” завърши Пеп Гуардиола.