Английските футболни шефове организират истинска война срещу ФИФА, след като не успяха да спечелят домакинството на Мондиал 2018. Един от босовете на ФА Алекс Хорн разговаря със свои колеги от цял свят, заради загубената битка с Русия.

„Алекс Хорн се опитва да получи подкрепа от всички страни. Той вече се свърза с други пренебрегнати държави като САЩ, Австралия, Испания, Португалия, Белгия и Холандия. Искаме да накараме ФИФА да ни чуе,” заяви източник от централата.

Англия похарчи 15 милиона паунда за кампанията си, а сега генералният секретар Хорн иска да бъде наложен лимит за харчове за бъдещите кандидатури.

„Мисля, че процесът трябва да претърпи сериозни промени. Не виждам защо е необходимо и деветте страни-кандидати трябва да стигат до Цюрих. След случилото се миналата седмица е малко трудно да вярваме на някои хора,” заяви Хорн снощи.

Поне седем делегати на ФИФА бяха обещали да подкрепят кандидатурата на Англия, но накрая страната получи само два от 22 гласа, и никой от тях не бе на въпросните седем човека.