Бившият баскетболист на шампиона ЛукОйл Академик Кениън Уийкс вече се изявява в Щатите на ново поприще. Уийкс се насочи към треньорството, след като прекрати състезателната си кариера.

Американецът носеше екипа на „студентите” през 2005-та година под ръководството на треньора Константин Папазов, но се контузи тежко през януари 2006-та по време на драматичната среща на ЛукОйл Академик с гръцкия Арис от турнира за купа УЛЕБ, завършила с победа 66:65 точки за българите в зала „Универсиада”.

Уийкс е играл още в турското, словенското, гръцкото и израелското първенство, а след като напусна България бе част от състава на Атлетико Бигуа в Уругвай.

В момента Кениън Уийкс е помощник-треньор на баскетболния отбор на университета Флорида Саутърн. Уийкс е в щаба на наставника Линк Дарнър и се занимава в гардовете в тима. Преди това екс-баскетболистът бе на същата позиция в университета Маршал. „Името му е познато във Флорида. Хората ще го разпознават, а и треньорите, а това винаги е нещо добро”, казва старши треньорът Дарнър за Кениън Уийкс.