Спортният директор на шампионите Сашо Везенков разкри очакванията си за дербито Лукойл Академик – Левски, което е в събота от 17.30 часа в залата в Правец.

„Тези два отбора се отличават много от останалите, категоричен е Везенков.За разлика от последните две първенства, когато поне два отбора можеха да победят Левски и Лукойл. За жалост през сегашното първенство разликата между тези два отбора и останалите е много голяма. Това е мача, който ще реши класирането преди плейофите. Това е мача, който се чака с най- голям интерес в България.”

С оглед на загубата на „студентите” в Португалия, дали те ще бъдат допълнително мотивирани да победят Левски ?

„Това, че загубихме не е изненада, счита Везенков. Мачът за Бенфика бе от много голямо значение. С тази победа те си гарантираха на 90 процента участие в следващата фаза на турнира. При нас нямаше такъв заряд този мач. Въпреки че отидохме за победа, се видя едно подценяване. Логично загубихме. Мисля, че отборът ни е много мобилизиран за мача със „сините”. Много голям дразнител е Левски. Отбор с много добри състезатели, с един невероятен Харпър. Нашите играчи чакат този мач за да покажат, че са по-добри.”

В деня на мача в Лисабон, на 8 декември, бе рождения ден на боса на Лукойл Валентин Златев. Тогава отборът не успя да зарадва боса си и загуби от Бенфика. Дали три дни по-късно една победа над Левски ще послужи за подарък ?

„Може и от тази гледна точка да разгледаме предстоящия двубой, заяви Везенков. Но да не забравяме, че баскетболът си е баскетбол, а спортът си е спорт и има победители, има и губещи. Да не стигаме дотам да мислим, че може да се случи нещо неприятно, но... Знаете, че особено в Правец, нашият отбор губи много рядко. Пределно мобилизирани сме да покажем, че не напразно сме най- добрите през последните години.”

През миналото първенство Лукойл победи Левски в София, но в следващия мач загуби в Правец. Дали, според Везенков, сега е възможно такова нещо?

„През миналото първенство бяхме с по-различна селекция, сподели Сашо Везенков. Бяхме много по-различен отбор, от това, което сме сега. Да, наистина Левски ни победи на два пъти, което бе много неприятно, особено за Купата. Мисля, че тази година няма да се стигне до там. Имаме много добър отбор и всичко различно от наша победа ще бъде неприятно за нас.”