Старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич изпълни първата част от задачата отборът да продължи напред в турнира Еврочалъндж. Той бе сдържан в коментара си след победата над естонския Тарту Рок.

„Не беше качествен двубой, категоричен е Арсич. Много по- добре изиграхме мача в Естония и ние и противниците ни. Сигурно ни влияе и това, че вече три седмици не тренираме нормално, а пътуваме много. След мача с Левски играчите малко не бяха готови. Не толкова физически, колкото психически. Липсваше им позитивното напрежение, което трябва да имат. Победихме противника в Естония и знаехме, че сме по- силни. Добре започнахме. Аз се опитах да дам малко повече минути на състезателите, които играха по- малко срещу Левски. Не победихме убедително, но нямаше и моменти, в които да се притесняваме, че можем да паднем.”

Може ли Лукойл Академик да е подценил отбора на Тарту Рок ?

„Първо. Не сме подценили противника, счита Арсич. Те не са слаб отбор.Второ. Не е лесно да се играе в Еврочалъндж. Знаехме, че сме по- добри от тях след като ги победихме там. Започнахме добре и в защита и те вкараха само 6 точки в първата четвърт. Позволихме им да направят 15 борби само защото искахме да сме атрактивни и да завършваме атаките ни със забивки.”

На практика Лукойл се класира за следващия кръг, макар и да му остава домакински мач с Лугано Тайгърс. Какво да очакваме от представянето на българския шампион?

„Трябва да видим какви противници ще ни се паднат, заяви Йовица Арсич.Няма да ни бъде лесно. Надявам се аз и отбора да се познаваме по- добре и да сме по- силни като отбор.Надявам се да потренираме малко след Коледа и да се подготвим за следващите двубои. Със сигурност ни очакват още по- силни противници. Срещу тях няма вариант да не играем на сто процента и да ги бием.”