Мениджърът на Челси Карло Анчелоти даде да се разбере, че няма намерение да напуска клуба. Напротив – специалистът обяви, че се надява да остане на „Стамфорд Бридж” за доста дълъг период от време.

Карло Анчелоти бе в добро настроение, ден преди сблъсъка със Сър Алекс Фъргюсън. Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед ще се срещнат в мегасблъсъка на 18-я кръг от Премиършип в неделя от 18.00 часа българско време.

„Никога не може да се случи в Италия, да оцелееш в един клуб 24 години”, заяви Анчелоти.

„Но тук нещата са малко по-различни. Гледайки нещата, които сме постигнали с Челси през миналата година, мисля, че можем да твърдим, че с това ниво през следващите няколко сезона може би мога да остана и 10 години”, добави италианският специалист.

„След това, което се случи през този сезон, хората ще кажат, че не е реалистично като амбиция, но аз не съм съгласен”, добави Анчелоти.

„Ако имам нужда от повече вдъхновение, всичко което трябва да направя е да погледна Сър Алекс. Той никога не е губил своята способност да води отбора. Не е губил своята страст. Той служи за пример за всеки треньор”, завърши мениджърът на Челси.