Отборът на Гонг спечели третото място на традиционния коледен турнир „Мото Пфое и приятели”. „Черните пантери” завършиха надпреварата без загуба и само с един получен гол. Освен традиционната купа, вратарят на гонгаджии Веско Вълчев единодушно бе признат за №1 на своя пост на турнира. Отговорникът за ЦСКА в екипа на Гонг не допусна нито един гол в мачовете, в които взе участие.

След като спечели безапелационно своята група „А”, Гонг откри фазата на директните елиминации днес с двубой срещу сборния тим на Канал 3 и Евроспорт. Въпреки че основната част от отбора се весели до късно на коледното парти на Дарик радио, медиците от GongLab успяха да свършат професионално своята работа и да възстановят всички за ранния мач. С гол от съблекалните на Иво Йовчев, радиожурналистите рано си свършиха работа и решиха да запазят сили за полуфинала. До края на двубоя опасности пред вратата на Гонг липсваха и в крайна сметка, макар и пестеливо, „пантерите” стигнаха до полуфинала.

Там те се изправиха срещу хегемона на турнира в последните години Ринг. Телевизионерите се бяха презастраховали, включвайки в своя състав бившия национал Гошо Гинчев. От своя страна момчетата на Сашо Диков демонстрираха страхотен синхрон, показвайки най-доброто от любимото си катеначо. След жестока битка за всеки сантиметър от терена, разбира се в изцяло коректен тон, редовното време завърши 0:0. Рулетката на дузпите определи Ринг да защитава миналогодишната си титла.

В другия 1/2-финал БНТ победи също след дузпи БТВ. Така двата финалиста за пръв път в историята на турнира бяха определени след редовното време на мачовете. На финала Ринг бе безапелационен срещу БНТ и взе поредната си титла след 3:1.

„Постигнах поставената пред мен цел и няма как да не съм доволен. Въпреки че малко ме е яд за загубата с дузпи. Но там всичко вече е късмет”, бяха първите думи на Сашо Диков на пресконференцията след края на турнира. „Бях разузнал всеки един от съперниците ни и използвахме различна тактика във всеки един мач. Видяхте, че нещата лека-полека се получават. Искам да знаете, че това е само 30 % от потенциала на тима. Тепърва ще се виждат истинските резултати от нашата работа”, обобщи представянето на тима на турнира специалистът познат и като „малкия Хеленио Херера”.

„Това безспорно е най-добрата година в историята на този млад отбор. 3-то място на полусезона в Медийната лига и 3-то на „Мото Пфое и приятели”. Естествено през 2011-та целите ни ще са много по високи”, сподели пък опитният Иво Йовчев.

Гонг закриват сезона с грандиозен банкет, като мястото се пази в тайна, заради огромния брой фенове, желаещи да присъстват. Колегата от вестник 24 часа Стефан Чолаков пък ще получи специален приз, тъй като се оказа единствения отбелязал във вратата на гонгаджии. Подготовката за пролетния полусезон включва два високопланински лагера, като мениджърът на тима Вальо Грънчаров тепърва оценява офертите.