Антонио Касано е готов да си плати, за да заиграе в Милан през януари. В договора на нападателя със Сампдория има клауза, според която клубът трябва да даде на предишния отбор на Касано – Реал Мадрид – пет милиона евро, при следващ негов трансфер. Самп обаче иска да се раздели с Касано без да плаща нищо, след раздора между футболиста и клубното ръководство.

Сампдория искаше да разтрогне договора с Касано, но Арбитражната комисия отхвърли молбата на клуба. Веднага след това нападателят бе поставен в трансферната листа, и дори ръководството се съгласи да го пусне без пари в Милан, стига „росонерите” да платят въпросната клауза от 5 милиона евро на Реал.

От Милан обаче също не са склонни да плащат за изпадналия в немилост играч. Именно тук идва предложение от страна на вицепрезидента на миланския тим Адриано Галиани – Милан, Самп и Касано да си поделят сумата. Решение на въпроса трябва да се намери скоро, за да може да се изпълни и друго условие по договора – 5-те милиона трябва да бъдат платени в срок от 15 дни след трансфера.