Две от игрищата, разположени в непосредствена близост до стадион „Спартак” във Варна бяха пуснати официално в експлоатация. Спортните площадки са Първи етап от мащабен проект, включващ 4 миниигрища за футбол с изкуствена настилка, тенис-кортове, многофункционална фен-зона, включваща фен-кафе, фен-магазин, зала за пресконференции, търговски обекти, съблекални и зони за отдих.

Инвеститор е Спортен комплекс „Спартак” АД, с главен акционер „Инжстрой холдинг”.

Строителството на многофункционалната спортна база стартира в края на месец август. Проектът се реализира на два етапа.

Първият етап от строителството, който официално се открива днес, включва две мини футболни игрища с изкуствено покритие, изпълнено по технология на лицензирана фирма - всяко с игрално поле 20/40 м. и паркинг. Под двете мини футболни игрища е изградена модерна италианска дренажна система от нов тип, съобразна с изискванията на БФС и съвременните европейски практики. Супер модерното осветление ще дава възможност за използване на спортните площадки за масов спорт и в тъмната част от денонощието.

В рамките на втория етап от проекта ще бъдат изградени минимум 7 тенис корта, всеки с игрално поле 18/36 м, с естествена и изкуствена настилка, още две мини футболни игрища, паркинги и обслужващи площи. Изпълнителите на проекта заявиха, че строителните дейности няма да спират през зимния сезон и спортният комплекс ще продължи да бъде изграждан по предварително начертания график.

Припомняме, че началото на проекта бе на 28 август тази година, в рамките на тържествата, посветени на 92 годишнината от основаването на Футболен клуб „Спартак”.
Цялостната концепция на спортния комплекс от нов тип ще предоставя възможност, както за пълноценна тренировъчна дейност, така и за масов спорт и активна почивка в богато озеленена зона.

На събитието днес в 18 часа за откриването присъстваха кметът на Община Варна, г-н Кирил Йорданов, председателят на Общинския съвет, г-н Николай Апостолов, председателят на ЗС на БФС, г-н Благой Калфов, спортни деятели, общественици, ветерани и всички приятели на най-масовия спорт – футбола.