Шон Доун се разписа на два пъти за победата на неговия Финикс с 6:3 у дома срещу Лос Анджелис в дербито на Тихоокеанската дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Той откри резултата още първия период, завършил 4:3 в полза на домакините. След това отново Доун и Кайл Търис бяха точни за "койотите" и имат основна заслуга за прекъсването на победната серия от четири мача на "кралете".

Брент Маклийн от Финикс реализира своето първо попадение в НХЛ, а по един гол добавиха още Рей Уитни и Скоти Ъпшал, който записа и две асистенции.

За Лос Анджелис голмайстори бяха Брад Ричардсън, Марко Стърм и Райън Смит.

Вратарят на домакините Иля Бризгалов направи 23 спасявания и помогна на своя отбор да стигне до важната победа.

В друга среща от Лигата Детройт надигра със 7:3 като гост състава на Далас. Патрик Ийвс се отличи с три гола за "крилете", а по един гол за лидерите в Западната конференция вкараха Никлас Лидстрьом, Брад Стюарт, Крис Дрейпър и Иржи Худлер.

Превърналите се в почетни попадения за "звездите" реализираха Брад Ричардс, Марк Фистрик и Джейми Бен. Далас поведе с 3:1 във втората третина, но Детройт заби шест безответни гола и се поздрави с победата.

Друг от фаворитите Пистбърг загуби с 1:2 след дузпи при гостуването си на Ню Йорк Айлъндърс. Във втората част Джош Бейли даде аванс на Ню Йорк, но преди финалната сирена на третината "пингвините" изравниха чрез Крис Конър. В продълженията и дузпите вратарят на "островитяните" Рик ДиПиетро се справи с офанзивната мощ на Питсбърг и има основна заслуга за успеха на своя отбор в дербито на Атлантическата дивизия.

Ди Пиетро спаси дузпа на Сидни Крозби, а Пи Ей Парентю се разписа за Ню Йорк при изпълнението на наказателните удари, давайки увереност на своите съотборници.

Питсбърг е начело в НХЛ, докато Айлъндърс е на предпоследното четвърто място в Атлантическата дивизия.

Това бе първи двубой от 3 ноември насам, в който Крозби не отбелязва гол или асистенция. В този период капитанът на Питсбърг има 26 попадения и 24 асистенции.

Резултатите от НХЛ:

Ню Джърси - НЙ Рейнджърс - 1:3

НЙ Айлъндърс - Питсбърг - 2:1 след дузпи

Отава - Каролина - 0:4

Минесота - Сан Хосе - 5:3

Далас - Детройт - 3:7

Финикс - Лос Анджелис - 6:3