Третият в класирането на Източната Б група Любимец избра в новогодишна анкета най-добрите си футболисти. Гласувалите бяха категорични, че най-добрия халф на тима за 2010 година е Иван Минчев, на когото феновете викат Лео Меси. Оказа се, че Лео Меси от Любимец не е от Барселона, а е фен на Реал Мадрид и иска да е като Зенедин Зидан.

- Избран си от феновете на Любимец за халф №1 на полусезона.Радваш ли се за този приз? Ти си любимец на публиката.

-Разбира се, че се радвам.Това е оценка на моята работа през полусезона.Радвам се ,че съм спечелил публиката с моите изяви.

- Кажи няколко думи за феновете на Любимец – кога и къде си роден, как почна да се занимаваш с футбол?

- Роден съм в град Казанлък на 28 май 1991 година. Бях на 8 години, когато ритах в училище с приятели и един треньор случайно мина покрай училище и ме забеляза. След няколко дни ме извика да се запиша да тренирам при него в Розова Долина (Казанлък). Така започна всичко!

- Кой от досегашните ти треньори е спомогнал в най-голяма степен за развитието ти като футболист?

-Не мога да кажа точно “Ето този треньор ме направи футболист”, защото съм минал през различни школи и различни треньори.Всеки е оставил по нещо в мен.Човекът, който не мога да не отлича ,защото той най-много ми помогна – президента на футболната школа Векта (Пловдив),на която съм възпитаник - Петър Никленов.

- Как виждаш Любимец през пролетния полусезон?

- Отборът е на 3-та позиция, само на 2 точки от първия Черноморец Поморие. ма ли реални шансове Любимец да влезе в А група?

- Разбира се, че имаме реални шансове .Както каза ние сме само на 2 точки от първия Черноморец, а има още един полусезон.Това са много мачове. Силите в групата са изравнени и всеки има шанс да се пребори за промоция в А група.

- От отбора си тръгват двама от титулярите Венци Йорданов, който спечели приза за най-добър защитник и Борислав Стойчев, който ще играе в А група през пролетния полусезон. Ще липсват ли на играта в защита?

- Ще липсват много на отбора. Двамата бяха незаменими титуляри. Безспорно в началото ще се чувства тяхната липса, но има достойни заместници на техните постове, които ще се справят.

- Месните фенове обичат да те наричат любимчанския Лео Меси, откъде дойде това прозвище? Той ли ти е любимият играч?

- Да наистина обичат да ми казват така.Не знам откъде идва това прозвище,но за мен е чест да ме сравняват с толкова голям играч.Той не е моят идол!Играчът на когото симпатизирам е Зинедин Зидан, наистина съвършен играч.

- Кое ти е любимото първенство? На кой отбор симпатизираш?

- Любимото ми първенство е испанската лига, а отборът, на когото симпатизирам е Реал Мадрид.

- Суеверен ли си? Имаш ли някакъв специален ритуал преди мач или талисман?

- Да, суеверен съм. Имам си ритуал преди мач, но не мога да го споделя.

- Какво си пожелаваш? Какво искаш най-много да постигнеш? Ти си човек, който си поставя цели.

-На първо място си пожелавам да съм здрав, това е най-важно. Пожелавам си също, в края на този сезон да сме на върха и да влезнем в елита на България. Аз, като всеки един футболист в България, мечтая за трансфер м чужбина. Това са моите цели през новата година!