Потърсихме за коментар собственика на Локо Пд Коко Динев около ситуацията с Базил де Карвальо и желанието на Левски да го върне в тима от Пловдив. Оказа се, че Динев е в Гърция, но е упълномощил административния директор Наско Узунов да изрази и неговото становище, което е и на клуба.

„Аз успях да се чуя с нашия собственик, заяви Наско Узунов. Той е в Гърция, но ме упълномощи да коментирам от негово име случая. Ние не се отказваме от нашите футболисти. И от Базил де Карвальо и от Гара Дембеле. В крайна сметка ръководството на Левски представи Базил де Карвальо като тяхна собственост. Когато представиха другите две нови попълнения, се провеждаха медицински прегледи на Базил, след което официално той бе представен за състезател на ФК Левски. Не виждам каква рекламация може да се прави на един футболист. Може би наистина се е получила някаква контузия, но в крайна сметка ние как да го приемем това нещо. Защо по същата логика не направят рекламация на Дембеле? Ние сме съгласни и двамата бивши наши футболисти да ги върнем в пакет. Няма проблем ще им върнем парите.”

Наско Узунов припомни, че през периода, в който Карвальо е в Левски, в Локомотив са купили трима скъпоплатени футболисти, които да го заместят. Какво става с тях при положение, че връщат Базил в пловдивския тим?

„Някои от тези футболисти имат сключени договори, заяви Узунов. Ръководството на Левски да ни каже какво правим с тях. Собственикът на клуба е вложил средства в тях, като е разчитал да вземе пари от продажбата на Карвальо. Сега изведнъж какво правим? На един пост ще имаме шест състезатели. Така ли? Малко несериозно излиза. В крайна сметка, предполагам, ще стигнем до някакъв диалог с ръководството на Левски и ще вземем решение.”