Финансовият директор на Левски Константин Баждеков коментира ситуацията около Базил де Карвальо, контузията на футболиста и връщането му на Локо Пд.

“Позицията на Левски е следната - много уважавам Узунов, но той не присъства на самото подписване, ние с него имаме само парафирани договорите по мейл, но не е парафиран от самия състезател, което е задължително условие. Иначе имаме само анекс с футболиста, за да може неговият агент да участва. Но той не е нотариално заявен и внесен в БФС. За нас трансферът не е финализиран.

Ние имахме готовност и желание да подпишем, влизаше в схемата. Но впоследствие тези неща не помогнаха да се случи,” обясни детайлно Баждеков за Гонг.

Оказа се, че Карвальо има хронична травма в рамото:“Хваната е контузията, и описана в доклада на медиците. Това бе упоменато в тяхната констатация. Но тази контузия се е проявила допълнително, което наложи още по-подробен преглед от външни специалисти. Според тях, състезателят трябва да се оперира, а това няма да му позволи да играе няколко месеца.”

Фактът, че нападателят е тренирал със “сините” без личен договор, бе обяснен от Баждеков:“Това не бе проблем, защото нещата бяха в напреднал етап. Ние имаме платена частична комисионна на неговата мениджърка, която трябва да се възстанови сега. Разчитаме на коректността.”

“Аз нямам проблем да седна да разговарям с никого. С Локомотив Пд имаме дълготрайни взаимоотношения. Локомотив Пд има интерес и процент и от трансфера на Дембеле. Не виждам проблем, за това, че не се получиха нещата сега, съжалявам. Не виждам причина да се прехвърля вината в Левски,” завърши Константин Баждеков.