Литекс победи с 2:1 Левски в дербито от третия кръг на А група. По този начин „оранжевите” се поздравиха с първа победа от началото на първенство, докато Левски допусна първа загуба и се смъкна на пета позиция. Ловчанлии са 8-ми с четири точки.

Литекс поведе още в първата минута чрез Ивелин Попов, който мина през цялата защита на Левски. Първият удар на нападателя на „оранжевите” бе отбит от Георги Петков, но при добавката Попов не остави никакви шансове за стража на „сините”.

В шестата Пламен Николов изведе Бето, който прехвърли Петков, но топката излезе в аут.

В 21-та минута Телкийски центрира в наказателното поле на „оранжевите”, където Боримиров се размина с топката, но Топузаков с глава насочи кълбото по посока на вратата на Литекс, но Тодоров спаси удара, след което футболистите на Левски претендираха, че топката е минала гол линията на вратата на домакините.

В 42-та минута шампионите изпуснаха най-чистото си положение пред вратата на домакините, след като Телкийски изведе Йовов в наказателното поле. Той продължи към Валери Домовчийски, но ударът на нападателя на „сините” бе много слаб и Тодор Тодоров улови топката без проблеми.

В последната минута на първото полувреме Литекс изпусна две положения, след като удари на Попов и Манолев не успяха да намерят очертанията на вратата на Петков.

През вторите 45 минути „сините” се опитаха да поизравнят играта, но така и не успяха да създадат сериозни опасности пред вратата на Тодоров.

В 59-та минута Ивелин Попов се откъсна от опеката на Топузаков и Томашич и излезе сам срещу стража на Левски, след което при отчаян шпагат на Елин, нападателя на Литекс падна и поиска нарушение, но швейцарският съдия Саша Кевер остави играта да продължи.

В 68-та минута Ивелин Попов отправи силен удар по посока на вратата на гостите, но Петков изби топката.

Македонският национал Дарко Тасевски мина през цялата защита на Литекс в 73-та минута и изравни резултата, след като прати кълбото зад вратаря Тодоров.

Левски се опита да задържи равния резултат, но в даденото от съдията продължение Фабиен Бударен с удар от границата на наказателното поле на гостите прати топката за втори път във вратата на Георги Петков и по този начин оформи крайния резултат в дербито.