Петте софийски клубове, които очакват помощ от държавата за своите стадиони ще направят нещо като сдружение, което да се явява партньор на правителството за бъдещите инициативи, които трябва да станат факт. Новината разкри пред Гонг финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

Той призна, че „сините” вече са дали около 70 хиляди лева за ремонта на сектор Г, но ще им бъдат необходими приблизително 400 хиляди за мащабен ремонт на сектор Б.

„При нас нещата са доста сериозни. Ние сме направили необходимите проекти. Имаме яснота и готовност за ремонтни работи по стадион „Георги Аспарухов”. Разбира се, на този етап, всичко зависи от ресурсите, с които разполагаме. При нас най-неотложен е проблемът със седалките. Нещо, което почнахме да правим на Г сектор, но имаме идея и проект и за Б сектор. На етапи може да се отиде и на останалите трибуни на стадиона. За сектор Б ни трябват около 400 хиляди лева, а ние за момента не разполагаме с такива ресурси. Може да ги придобием при евентуални бъдещи успехи на отбора и нови спонсори”, призна Баждеков.