Левски и криза? Да, да! “Сините” босове и грешки? Да, да! Левски и калпава селекция? Да, да! Всичко това ние много добре го знаем, макар и никой от клуба-шампион да не го признава.

Какви са греховете на Левски в последните месеци? Едва ли смъртни, но въпреки това ще ги сведем до седем, нека спазваме символиката.

 

1. Завист. Самоубийственото махане на Георги Иванов - Гонзо! Да имаш символ и да му посочиш вратата си е пълна тъпотия. На “Герена” е грях да бъдеш голям, да бъдеш мъж. Левски зорлем се отказа от един лидер. Това беше отдавна, но онзи горе помни.

 

2. Гняв. Поразителни грешки спрямо юношите израснали в клуба. Вчера “сините” бяха бити от Ивелин Попов и Пламен Николов, като и двамата в определен период бяха в ръцете на Левски. Пропъдените футболисти винаги са най-опасни и гневни. Това лято без да им мигне окото Батков и компания изтърваха и Наско Курдов. Вчера в Ловеч за пореден път се видя несериозното присъствие на Джайеоба в селекцията на Стоилов. Ако толкова си го харесва Батков, нека го назначи за охрана. Дайо има вид и редовно раздава тупаници. Левски вярно не е сиропиталище!

 

3. И чревоугодието не подмина почналия да върши грехове Левски. Мароканската група дойде само заради Шампионската лига. Бардон и Томашич очевидно не се кефят на българското първенство, ако не им харесва, за тях отбори дал Господ. Цяло лято само приказки, ние в Лигата така, ние в Лигата иначе! За сведения Левски беше гранд в България и преди 2007. “Гладна мечка хоро не играе”, каза преди време Стойчо Младенов. Явно и преялата мечка не танцува.

 

4. Гордостта изяде главата на Левски в Европа. Тодор Батков чакаше жребия и иронизираше с арбалети, слонове и т.н. Човекът поне си въведе медийно ембарго. А и отборът му помогна със загубата в Ловеч. Босът няма и какво да каже.

 

5. Скъперничество. Цяла България тръби, че на тима му трябва център нападател, но на ръководство му се свиди да направи този харч. Новакович, пък дори и Чиликов за жълти стотинки. Или Сираков и Стоилов да бяха преглътнали гордостта си и да се бяха помолили на Гонзо. Е, маймуните не се хранят с трици.

 

6. Леност. Летаргията сред повечето титуляри в Левски е скандална. Асовете в “синьо” се нуждаят от бърза среща с пейката, пък дано си направят нужната равносметка. Трябват мераклии, като да речем Дарко Тасевски. Македонецът просто трябва да играе.

 

7. Този грях е като първия! Само името е различно - Топузаков. Капитанът на Левски трябва да остане, защото иска и може да помага. Дали ще бъде на терена или на пейката, Стоилов си решава. Ако не бяха Топузаков и Петков, Левски отиваше на разлика в Ловеч. Никога обаче не е късно да станеш за резил.

 

Греховете се опрощават, стига да направиш необходимото. Играта тепърва започва.