Столична дирекция на вътрешните работи спечели втория благотворителен турнир за деца на загинали служители от системата на МВР. На финала СДВР се наложи с изключително оспорван мач над сборния журналистически тим Медия Юнайтед с 3:1. Журналистите поведоха в резултата с гол на Никола Ибришимов от БНТ, но в края на първото полувреме след нелеп автогол статуквото бе възстановено. Полицаите показаха по-добра физическа подготовка и с много хъс взеха победата. Зрителите пък се пошегуваха, че резултатът от мача е бил предварително ясен, тъй като в името на журналистическия тим присъстваше думичката „Юнайтед”. Именно с резултат 3:1 снощи Барселона победи Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига.

В полуфиналите Медия Юнайтед спечели срещу ГДБОП с 2:1, а СДВР се наложи над Траспортна полиция.

След като вчера футболистите на ЦСКА събраха пари за каузата днес Христо Йовов от Левски също се включи в инициативата. Той дари своя фланелка на едно от децата останало без баща. Фланелката на наставникът на ЦСКА Милен Радуканов, с която той игра за медийния отбор в петък също зарадва един от малчуганите. Екипът бе с автограф на младия „армейски” наставник.

В благотворителния турнир се включиха 15 отбора, като 13 от тях са от системата на МВР. Всички събрани средства ще постъпят в набирателен фонд за деца на загинали полицейски служители.

Надпреварата се организира от синдикалната федерация на служителите в МВР, съветът на председателите на синдикалните дружества и столичния общински съвет. Целта е да се съберат средства, които да се дарят на деца на загинали родители от системата на МВР. В момента в България има около 150 такива деца, като част от тях тази година ще бъдат абитуриенти.

Футболният турнир е една от многото инициативи организирани от Синдикалната федерация на служителите в МВР за подпомагане на децата. Мотото на надпреварата е „С обич за децата, в памет на бащите герои”.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за подпомагане на деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд като номерът на банковата сметка е:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330