Българският нападател Валери Божинов обеща да прати покана на националния селекционер Лотар Матеус, за да може немецът за гледа мач на Парма. Таранът от доста време не попада в плановете на треньора и сподели своето мнение по въпроса в интервю за Гонг.

„Изненадан бях само първия път, когато не ме повика. Виждам, че той вече гледа повече българското първенство, отколкото футболистите в чужбина. Аз нямам проблем, нищо не ми коства, да изпратя една покана на г-н Матеус, за да ме гледа в Парма. Няма проблем, ние имаме хубава база, хубав стадион, да види как играят и българите в Европа. Това е моето виждане, може да греша, може и да не греша. Смятам, че един селекционер трябва да обръща внимание на все един футболист. Не търся сензация, не търся конфликт с никой. Не искам да крия моето мнение. Както Матеус каза, че преди съм бил по-добър от Рууни, а сега не съм това, което съм, така и аз казвам моето мнение, че трябва да се гледат всички футболисти. Няма значение дали играят в България, Италия, Англия или Германия”, коментира Валери Божинов пред Гонг.

„Аз не казвам, че трябва да бъда викан задължително. Нека лансират млади футболисти от България. Аз нямам нужда от трансфери и подобни неща, аз моето съм си го направил. Аз съм за това да се продават български футболисти в силните първенства. Нека не бъдем само Бербатов, Мартин Петров, Михайлов, Стилиян, Манолев и аз, нека излязат и други момчета, ще се радвам”, продължи нападателят на Парма.

„Срещу Черна гора ни определят за аутсайдери, но знаете, че не винаги се получава така, както са прогнозите. Надявам се да бием, естествено, че ще гледам мача. Важно е момчетата да играят, да излязат и да се забавляват. И ние, и Черна гора има много добри единици в състава си. Разбира се, че ще гледам мача”, завърши Божинов.