Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс за пореден път се врече във вярност на клуба си, и говори за амбициите на отбора, съотборниците си, и Кристиано Роналдо.

„Нашият отбор е млад, трябва време да узрее, но вече започнахме да растем, първото ни зъбче се показа, със спечелването на Купата на краля,” образно разказа Касияс пред ESPN. „Това бе трофей, който никога не бях печелил, и бе важен за Реал Мадрид. Не бяхме го взимали от 18 години, и означаваше още повече, че го спечелихме срещу Барселона. Но не можем да се задоволяваме с това.”

„Реал Мадрид трябва винаги да прави повече. Надяваме се догодина да вземем още трофеи, защото имаме амбиции. Целите ни за следващия сезон са още по-големи. Искаме да спечелим всичко. Аз съм вдигал два пъти трофея в Шампионската лига, и искам още веднъж. Имам четири титли на Испания, и искам пета. Всяка година е ново предизвикателство,” каза още той.

„Моуриньо изгради конкурентен и по-агресивен състав. Накара ни да пораснем,” заяви Касияс за своя наставник.

„Реал Мадрид преминава границите на страните, и достига до всички краища на планетата. Цял живот съм подкрепял Реал Мадрид, и в този клуб искам да умра,” доста силно отсече стражът.

„Кристиано Роналдо не е случаен. Никой случаен футболист не може да вкара 40 гола в един сезон. А той не го прави за първи път, така че, сигурно е много добър,” завърши Икер Касияс.