Отборът на „ЕвроБоец“ победи в полуфиналния кръг на Каменица ФЕНкупа във Варна и се класира за Големия финал през септември. Заедно с победителите, за републиканския финал се класираха и добричлиите от „Ла Фурия“, които загубиха драматично финалния мач с 1:3 след наказателни удари. Най-интересно в последния мач от програмата на Каменица ФЕН Купа във Варна беше след съдийския сигнал за край на редовното време – резултатът бе 0:0 и двата отбора трябваше да определят кой е по-добрият чрез дузпи. Момчетата от „ЕвроБоец“ се представиха безгрешно – нападателите не пропуснаха, а вратарят им спаси два от първите три удара срещу него. Ако „Ла Фурия“ и „ЕвроБоец“ се преборят с останалите 22 регионални първенци, ще грабнат тазгодишната грандиозна награда – билети за мач на европейски отбор по избор.

В малкия финал победата бе за „Мустангите“ срещу „Ай Ви Селингс” (Разград) след наказателни удари. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на „Делфините“ бе отличен като „Най-спортсменски отбор", Искрен Иванов от „Ла Фурия“ (Добрич) бе обявен за „Най-добър вратар", а „Най-атрактивен състезател" на Варна стана Цветомир Димитров от „ЕвроБоец“. Шампионите бяха наградени от местната легенда Живко Господинов и Кирил Глушков, мениджър събития в Каменица АД.

Бившият футболист на „Спартак“ Господинов бе и скаут на Димитър Пенев във Варна и селектира най-талантливите аматьори, които да подсилят „Звездния отбор на Каменица“. Избраните от морската столица един нападател и един вратар ще се борят първо за оценката на Стратега, а после за победа срещу „Златните момчета на България“ от Световното в САЩ ’94 на демонстративен мач в Сливен в началото на юли. С последните селектирани таланти от Варна общият брой на играчите стана 18 – от градовете Габрово, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Русе, Шумен и Варна.

За жалост на феновете на Каменица от Варна, серията от три поредни победи в играта „Точен шут“ бе прекъсната. Голямата награда от 365 литра Каменица остана. В другата атрактивна игра за публиката – „Играй с вратаря“, на голлинията застана бившият страж на „Спартак“ Георги Арнаудов, но Тихомир Милков-Дузпаджията го преодоля на два пъти с технични „английски голове“ и заслужи марковата топка Puma.

Всички участници в турнира могат да намерят снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook. Отборите на полуфиналните срещи на турнира играят с екипи на престижната марка Puma. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира. За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на първия аматьорски турнир у нас и афишира Каменица ФЕН Купа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.

Следващата спирка на най-големия футболен турнир за аматьори, Каменица ФЕН Купа, ще бъде в Бургас. Мачовете от финалната фаза в града ще се играят на стадион „Лазур“ на 25 и 26 юни.