Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити – Стивън Айрланд няма да вземе участие в евроквалификацията на Ейре срещу Чехия по неприятен повод.

Младият футболист хвана първия полет от Братислава, след като научи, че баба му е починала внезапно в неделя сутринта. Той игра и отбеляза гол часове по-рано при равенството 2:2 срещу Словакия. Ирландската футболна асоциация изпрати частен самолет за полузащитника, за да стигне навреме за погребението.

Първоначално Айрланд бил разбрал, че починалата е любимата му баба, която го е отгледала, но впоследствие, след като се прибрал в родината си, научил, че това е партньорката на дядо му, който живее в Лондон. Все пак Айрланд ще остане на Острова, за да посети погребението.

Селекционерът на Ейре Стив Стоунтън коментира: „Имаше малко объркване и аз самият почти не съм спал тази нощ. Загубата в семейството му е много тежка. Ние получихме грешна информация и той знаеше същото. Изпратихме своите съболезнования и с това случая е приключен.”