Наставникът на Тотнъм Мартин Йол призова Джърмейн Дефоу да се възползва от шанса да впечатли своя треньор в мача от турнира за Купата на УЕФА срещу кипърския Анортозис.

Английският национал бе много разочарован, след като не бе дори сред резервите за своя тим в мача с Арсенал, загубен от „шпорите” с 1:3. Най-вероятно обаче, Дефоу ще намери място в състава на Тотнъм срещу Анортозис.

Президентът на тима на Митко Бербатов Даниел Леви иска от Джърмейн да подпише нов договор с клуба. Босът не желае да се повтори ситуацията със Сол Кембъл, който изчака да изтече контрактът му и напусна без отборът да спечели пари от трансфера му.

„Това, което казах на Дефоу е да играе на върха на възможностите си, когато му се предостави тази възможност. Това би било много полезно за тима. Не очаквам да е щастлив, тъй като не получава достатъчно игрово време, но аз не съм тук, за да забавлявам играчите, моята работа е да вземам трудни решения”, каза Йол пред „Times”.

„И други състезатели от състава няма да са доволни от избора ми, но те трябва да очакват момента, в който пак ще влезнат в сметките ми – а това може да се случи по всяко време”, призна още специалистът.

Димитър Бербатов ще се справи по-добре в следващия ни мач, той самият заяви това. Българинът и Дарън Бент знаят, че са много класни футболисти и трябва да играят по-добре на терена”, завърши Мартин.