Наставникът на Литекс Ферарио Спасов заяви след загубата от Хамбургер с 0:1, че въпреки съдийските грешки, неговият отбор е имал шанс да не загуби срещата си от турнира за Купата на УЕФА.

„Загубихме нещастно. Нашият отбор стоя добре на терена, момчетата се представиха много добре, както като единици, така и като цяло. Естествено през първото полувреме изпитваха някакво сътресение, но това е съвсем нормално, след като се изправят срещу отбор от такава класа”, започна специалистът.

„Жалкото е, че през втората част погледнахме по-сериозно към вратата на противника и в момент, в който създадохме ситуации, получихме един гол, който дойде от нищото. Загубихме този мач, но съм доволен от поведението на момчетата, през второто полувреме. Хамбургер почти нямаше положения пред нашата врата, като изключим попадението. В никакъв случай не може да се срамуваме от начина, по който играхме. Така щеше да действа всеки български отбор, който играе срещу такъв именит съперник”, призна Феро.

„Шансовете ни намаляха доста да се класираме, но такива бяха и срещу Панатинайкос преди години, а все пак намерихме сили да ги обърнем. В тези Евротурнири всичко е възможно, определено обаче, ще ни е много трудно, но ако искаме да растем като отбор, трябва да покажем, на какво сме способни в реванша”, продължи треньорът на ловчанлии.

„Никога не се дава дузпа в полза на по малкия отбор, независимо каква е ситуацията. Не само положението за дузпата, няколко ситуации за корнер ги дадоха на немците, няколко фаула не бяха отсъдени в наша полза. Но мисля, че и при това съдиистване, можеше да не загубим мача”, завърши Спасов.