Българинът Христо Захариев, който след месец ще навърши 17 години записа втори мач с европейския шампион Панатинайкос. Родният талант вкара 2 точки, а гърците стигнаха до успех в първия си двубой от подготвителния турнир в Родос, в който участват. Победата над Паниониос с 90:87 точки обаче дойде след продължение, пише bulgarianbasket.com.

„Доволен съм от поведението на моите баскетболисти и от начина, по който играхме през целия мач”, каза наставникът на Панатинайкос Желко Обрадович. „Допуснахме грешки, но именно затова сме тук, за да се опитаме да ги поправим. Трябва да си направим заключения от представянето на този турнир и веднага след него да ги коригираме. Имаме доста отсъстващи, но малките се включиха добре. Това е добре за тях, тъй като по този начин те трупат опит и се развиват”, коментира още треньорът с най-много трофеи в Европа.

За еврошампиона най-резултатен бе бившият състезател на Паниониос, който игра и срещу българския ЦСКА в Еврокупата на ФИБА миналата година – Кенеди Уинстън с 20 точки. Милош Вуянич добави 18, Сани Бечирович 16, а центърът Майк Батист, който в близко бъдеще може да се сдобие с български паспорт завърши с 6 точки.

В другия мач от първия ден на надпреварата Колосос Родос победи АЕК със 72:71 точки.

Довечера Панатинайкос излиза именно срещу домакините.